Republica Cehă va deschide o nouă ambasadă în Mali

0
520
Sursa: eJadran.cz

Conform deciziei Guvernului Republicii Cehe de pe 26 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe va deschide o ambasadă a Republicii Cehe în Mali de la 1 ianuarie 2019. Misiunea sa va include consolidarea securității și a cooperării, creșterea prezenței cehești în misiunile militare și civile în vederea stabilizării regiunii Sahel și cooperarea economică. 

Deschiderea ambasadei în Bamako este un pas important în fundamentarea expertizei cehești într-o zonă francofonă în care Republica Cehă va putea contribui mult mai eficient la găsirea soluțiilor pentru problemele regionale. Stabilirea ambasadei este prevăzută de Strategia Națională a Republicii Cehe pentru Susținerea Stabilizării și Dezvoltării Țărilor din Sahel pentru perioada 2018-2021.

Regiunea Sahel este un areal de origine și tranzit migratorii spre Europa. În același timp, regiunea se confruntă cu probleme legate de activitățile grupurilor teroriste, contrabandă cu droguri și arme, precum și traficul de persoane. Pe fondul conflictului din Mali, instabilitatea regiunii este una din cauzele problemelor. Permeabilitatea frontierelor, lipsa controlului eficient de-a lungul teritoriului și condiții socioeconomice neadecvate potențate de deșertificare și creșterea populației se numără printre cauze.

Proximitatea geografică a regiunii Sahel are un impact semnificativ asupra securității și situației migrației în Europa. Este, de aceea, în interesul Republicii Cehe să contribuie la stabilizarea situației și să se alăture eforturilor active ale Uniunii Europene și ale Statelor Membre din regiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.