WHO: Ziua Internațională a Inimii

0
458
Sursa: Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății celebrează astăzi Ziua Internațională a Inimii, o zi introdusă pentru creșterea nivelului de conștientizare în rândul populației referitor la importanța supravegherii oricărui semn care ar putea indica o problemă medicală la nivelul inimii. 

Bolile cardiovasculare iau anual viața a 17.9 milioane de oameni, ceea ce reprezintă un procent de 31% din decesele la nivel mondial. Factori declanșatori pentru aceste boli – care se manifestă în primul rând prin atacuri de inimă și atacuri cerebrale – sunt consumul de tutun, dietă neechilibrată, lipsa exercițiului fizic și abuzul de alcool. Acestea, la rândul lor, se manifestă prin presiune sanguină crescută, nivel de glucoză crescut, kilograme în plus și obezitate, riscuri cu caracter detrimental sănătății inimii.

Prin inițiativa Global Hearts Initiative, Organizația Mondială a Sănătății susține guvernele din toate statele să își intensifice eforturile de prevenție și control a acestor boli prin trei pachete tehnice: MPOWER pentru controlul consumului de tutun, SHAKE pentru reducerea consumului de sare și HEARTS pentru consolidarea managementului bolilor cardiovasculare în cadrul asistenței medicale primare.

Lansat în septembrie 2016, Global Hearts Initiative a fost cu succes implementată în multe state. În acele areale, asistenții sunt instruiți să pună la dispoziție metode mult mai bine testate și accesibile pentru a proteja oamenii împotriva bolilor cardio-vasculare și să îi ajute să se recupereze dintr-un atac de cord sau atac cerebral. O nouă inițiativă globală – Resolve to Save Lives – va da un alt avânt acestor eforturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.