The Independent: ”Elan Musk forțat să demisioneze.”

0
521
Sursa: businessinsider.com

”Elan Musk forțat să demisioneze din funcția de președinte al Tesla pe fondul unui proces guvernamental declanșat de declarațiile eronate referitoare la o posibilă cumpărare a companiei.”

Elan Musk este Director General și Director Tehnic al SpaceX, DG și Director Arhitect al Tesla Motors, precum și Președintele CA al SolarCity. În anul 2018, Elon Musk a lansat mașina “Tesla Roadster” în spațiu cu ajutorul rachetei “Falcon Heavy” pentru a o testa.

Elon Musk a acceptat, sâmbătă seară, să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din Statele Unite.

Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) l-a chemat în judecată pe Elon Musk în urmă cu două zile sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii. Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis prin Twitter pe 7 august că a obţinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla şi trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacţii de 420 de dolari pe acţiune, un anunţ care a generat confuzie şi a condus la creşterea valorii firmei pe piaţa bursieră.

Cu toate acestea, Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare afirmă că Elon Musk de fapt nu obţinuse fondurile necesare, fapt ce s-a finalizat cu acțiunile prezente și care îl obligă pe Musk să demisioneze în maxim 45 de zile din cadrul Consiliului de Administrație, fără a mai avea dreptul de a fi reales în următorii trei ani.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.