Șefii Apărării reafirmă angajamentul față de misiunile NATO

0
532
Sursa: Indiana University

Potrivit declarației Președintelui Comitetului Militar al NATO, entitatea militară își reafirmă angajamentul față de Afganistan și Iraq și va merge înainte cu planurile de restructurare NATO pentru îmbunătățirea capacităților militare. 

Aceasta a fost prima întâlnire a Generalului Șef Al Forțelor Aeriene Sir Stuart Peach, în calitate de Președinte al Comitetului Militar. Oficialul a afirmat că discuțiile dintre cei 29 de șefi ai apărării – care l-au inclus și pe Generalul Corpului Marin, Joe Dunford, președintele Comitetului Șefilor de Stat Major – au fost ”oneste și provocatoare din punct de vedere intelectual pe toată durata acestora.”

Șefii apărării susțin operațiunile curente ale NATO și caută metode îmbunătățite de coordonare cu alte organizații ce operează în aceleași regiuni și care au aceleași obiective, potrivit Președintelui. Comitetul a adus în discuție faptul că Afganistan încă se confruntă cu un număr de provocări semnificative, însă el tot susține continuarea operațiunilor militare în zonă, subliniind faptul că regimul taliban și grupurile teroriste continuă să exercite violență față de poporul afgan și să provoace forțele armate afgane.

Cu toate acestea, ”forțele de securitate afgane fac o treabă excelentă”, afirmă Șeful Forțelor Aeriene. ”Ei au preluat conducerea în ultimii trei ani și salutăm astfel determinarea și responsabilitatea pe care le arată față de îmbunătățirea abilităților de a conduce operațiuni ofensive, de dezvoltare a forțelor speciale, forțelor aeriene și a altor capacități”, a adăugat Peach.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.