Klaus Iohannis: ”O întâlnire excelentă cu Michel Barnier.”

0
580
Sursa: businessinsider.com

”O întâlnire excelentă cu Michel Barnier, negociatorul-șef din partea Uniunii Europene pentru Brexit. O înțelegere cu Marea Britanie este de dorit și fezabilă. Am discutat rolul important al României, pe care și-l asumă odată cu preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, în vederea unei retrageri ordonate a Marii Britanii din entitatea europeană și a menținerii unor viitoare relații între Uniunea Europeană și Marea Britanie.”

Potrivit comunicatului de presă emis de Președinția României, ”Klaus Iohannis a arătat aprecierea faţă de activitatea negociatorului-şef pentru Brexit, precum şi a echipei sale în acest proces. Preşedintele şi-a exprimat speranţa că eforturile depuse de reprezentanţii instituţiilor europene şi ai statelor membre se vor concretiza prin agrearea unui Acord de Retragere şi a unei Declaraţii Politice privind cadrul relaţiilor viitoare dintre UE şi Marea Britanie.

Preşedintele României a subliniat importanţa deosebită a menţinerii unităţii celor 27 de state membre ale Uniunii în cadrul negocierilor privind Brexit, arătând că această abordare reprezintă o premisă esenţială în gestionarea eficientă a acestui proces.

Principala prioritate în acest stadiu al negocierilor este finalizarea textului Acordului de Retragere cât mai curând posibil prin identificarea unor soluţii privind problemele încă divergente, în special în ceea ce priveşte graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord. Cu privire la modelul de cooperare economică în contextul relaţiilor viitoare, Preşedintele României a subliniat că integritatea Pieţei Unice a UE şi indivizibilitatea celor patru libertăţi reprezintă piloni de bază ai proiectului european şi nu sunt negociabili.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.