Mesajul lui Vladimir Putin către Xi Jinping

0
552
Sursa: Politico

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis un mesaj de felicitare către Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, cu ocazia aniversării a 69 de ani de la instaurarea Republicii.

”Sub conducerea dumneavoastră, China a înregistrat succese impresionante. Economia chineză se dezvoltă cu o viteză exponențială, așa cum se întâmplă și cu prosperitatea cetățenilor țării dumneavoastră. Au fost aprobate planuri pentru dezvoltarea economiei naționale până în 2035 și 2050. Prestigiul Beijing-ului pe arena globală crește pe zi ce trece”, a subliniat liderul rus în mesajul său.

Putin a lăudat progresul inerent parteneriatelor strategice dintre Rusia și China, care se află într-o perioadă propice: cele două națiuni au accelerat ritmul dialogului politic, a cooperării în cadrul domeniului comerțului și al economiei, științei și tehnologiei, sferei umanitare și a altor domenii. Ele se coordonează, de asemenea, în vederea soluționării problemelor regionale și globale.

Președintele și-a exprimat, în egală măsură, entuziasmul față de reunirea eforturilor cu președintele chinez în cadrul unor agende bilaterale și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.