Pew Research Center: 7 oameni din 10 la nivel mondial nu au încredere în Trump

0
415
Sursa: Dagobah

Șapte din zece oameni la nivel mondial nu au niciun fel de încredere în Donald Trump, potrivit sondajului realizat în perioada 20 mai – 12 august 2018, cu 26.112 de oameni în 25 de țări. 

Aceste cifre sunt, în Europa, mult mai grave pentru Trump. În Italia, 10% au încredere în el, în Franța, ele sunt și mai scăzute: 9 procente, potrivit sondajului. Surprinzător, 43% din cei intervievați au răspuns că au o părere nefavorabilă față de Statelor Unite, 50% au răspuns că au o părere favorabilă.

”Am fost martorii unei schimbări de imagine privitor la America foarte mari odată cu trecerea de la administrația Obama la Trump”, a declarat pentru The Atlantic Richard Wike, directorul Pew’s Global Attitudes Research. ”Există cifre scăzute pentru Statele Unite în multe țări și în majoritate acestora, există mai multe păreri negative legate de Trump decât față de Obama atunci când era la Casa Albă”.

Obama a fost plăcut de europeni, deși popularitatea sa a scăzut în momentul în care s-a aflat că Statele Unite își spionau aliații în Germania și alte state, precum și pe fondul utilizării agresive a dronelor în eforturile de contra-terorism din Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.