Noi semnatari ai Tratatului de Interzicere a Armelor Nucleare

0
445
Credit Twitter/PA Wire

”Care este motivația noastră de marți? Salutăm ultimul grup de state care a anunțat că va ratifica Tratatul ONU de Interzicere a Armelor Nucleare: El Salvador, Guatemala, Kazakhstan, Namibia, Africa de Sud, Sudan și Tanzania.”

PSR este o organizație americană ce mobilizează medici și profesioniști în domeniul medical care promovează soluții la încălzirea globală și o lume lipsită de arme nucleare. Avocații ONG-ului contribuie la nivel de politici în aceste domenii, la nivel federal și internațional.

Tratatul de Interzice a Armelor Nucleare (The Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons) a fost adoptat pe 7 iulie 2017 în cadrul unei conferințe a Organizației Națiunilor Unite, cu scopul de a negocia un instrument legal care să interzică armele nucleare, conducând spre eliminarea lor. Potrivit Articolului 13, Tratatul poate fi ratificat de către toate Statele Membre ONU. Susținătorii tratatului văd în acesta o realizare istorică, dar statele nucleare îl consideră nerealist, apreciind că nu va exista exista niciun impact asupra reducerii stocului mondial actual de aproximativ 15.000 de focoase nucleare.

Tratatul, care prevede o interzicere totală a dezvoltării, stocării și amenințării utilizării armelor nucleare, nu se aplică decât în cazul statelor semnatare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.