Ministrul Afacerilor Externe al Belarusului participă la Adunarea Generală ONU

0
499
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe al Belarusului

Ministrul Afacerilor Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a susținut un discurs în prima sa zi în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite luni, pe 1 octombrie. 

Oficialul a subliniat principalele direcții pe care comunitatea internațională ar trebui să le ia în vederea implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Printre acestea, Makei a amintit de rolul Organizației Națiunilor Unite ca mecanism multilateral, precum și nevoia de a creea la nivel național ”echipe ONU”, care pot fi de folos guvernelor în încercarea lor către o dezvoltare durabilă orientată către rezultate.

Ministrul a declarat că fenomenul globalizării ce include fiecare individ rămâne o sarcină fundamentală contemporană. În acest sens, V. Makei a vorbit despre nevoia de a construi o arhitectură a comerțului și economiei justă, predictibilă și non-discriminatorie. Astfel, implementarea unor proiecte pe mai multe paliere ar trebui să devină parte integrantă a acestei structuri.

Pentru implementarea cu succes a Agendei 2030, Ministrul a adus în discuție asistența acordată statelor cu venit mediu, ce reprezintă o parte majoră a lumii și un potențial pentru creștere economică și sustenabilitate globală. Liderul Ministerului Afacerilor Externe al Belarusului a atras atenția și asupra tehnologiilor digitale, ce simbolizează un potențial emergent pentru implementarea ODD-urilor, informând totodată despre încercările de a transforma Belarusul într-un stat IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.