Oficiul Federal Extern al Germaniei: Vizita de lucru a lui Heiko Maas în Statele Unite

0
468
Sursa: Twitter

Potrivit comunicatului de presă al Oficiului Federal Extern al Germaniei, Ministrul Afacerilor Externe Heiko Maas a plecat ieri către Washington, în cadrul unei vizite de lucru pentru a lansa Deutschlandjahr SUA (Anul Prieteniei Germano-Americane). 

”Este imperios să avem o linie directă către Washington în timpuri ca acestea. Sunt multe de discutat – situația în Siria, acordul nuclear cu Iranul, relațiile noastre cu Rusia și viitorul relațiilor dintre Republica Federală Germană și Statele Unite. În pofida faptului că nu suntem de acord privitor la toate problemele politice curente, există un singur lucru cert, în opinia mea: prietenia germano-americană nu este negociabilă. Statele Unite ale Americii rămân cel mai important aliat al europenilor”, a declarat Heiko Mass.

Ministrul Afacerilor Externe german va lua parte la o recepție organizată în cadrul Ambasadei Germaniei în Statele Unite. Deutschlandjahr SUA va debuta în Ziua Unității Germane. De-a lungul anului, mai mult de 1000 evenimente se vor desfășura în diferite locații în cele 50 de state federale sub sloganul ”Wunderbar together”. Anul Prieteniei Germano-Americane este un proiect comun al Oficiului Federal German Extern, Institutului Goethe și Federației Industriilor Germane (BDI). Acest eveniment este un festival gândit, în primul rând, pentru a facilita schimburile între societatea civilă germană și americană, cu accent pe diversitate, transformare digitală și mediu. Domnul Maas consideră această investiție una extrem de importantă:

”Parteneriatul nostru este la fel de puternic precum oamenii care insuflă viață în el în fiecare zi. Ar trebui să fie clar că nu putem afirma că prietenia noastră este asigurată pur și simplu, ci că ea trebuie promovată în mod activ.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.