Dezbatere în plenul Parlamentului European despre statul de drept în România

0
550
Sursa: Playtech

Potrivit comunicatului de presă emis de Parlamentul European, deputaţii au cerut României să revină asupra reformelor sistemului judiciar şi să evite măsuri care ar putea slăbi lupta împotriva corupţiei.

Dezbaterea despre statul de drept în România a avut loc în plenul Parlamentului European miercuri, 3 octombrie, cu participarea Prim Vice-preşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, Preşedinţiei Austriei a Consiliului şi Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă. Deputaţii în Parlamentul European vor vota o rezoluţie pe această temă în sesiunea plenară din 12 – 15 noiembrie.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader se află de marţi la Strasbourg, unde au avut discuţii punctuale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor justiţiei. Întâlnirea a avut loc în contextul în care, luni seară, Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul că ar putea fi adus în faţa istanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept.

„Prim-vicepreşedintele a spus cu subiect şi predicat faptul că nici nu intră în discuţie problema articolului 7. Că nici nu intră în discuţie activarea acestuia, pentru că România este într-o altă ipoteză, o altă situaţie decât Ungaria sau Polonia. Prin urmare, prim-vicepreşedintele a spus foarte limpede: nici nu intră în discuţie acest aspect”, a afirmat Tudorel Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.