Heather Nauert: ”Sunt peste 800 de prizonieri politici în Iran.”

0
502
Credit Twitter/PA Wire

”Sunt peste 800 de prizonieri politici în Iran. Regimul țintește către cetățenii săi doar pentru activitățile lor civice și exercițiul libertății de exprimare și a credințelor. Mă bucur că am putut participa în evenimentul DRL, ce a atras atenția asupra abuzurilor înfăptuite împotriva drepturilor omului în Iran.”

Tweet-ul purtătoarei de cuvânt a Casei Albe Heather Nauert aduce în discuție dimensiunea umanitară problematică de la nivelul Iranului, stat renumit pentru abuzurile guvernului în ceea ce privește drepturile cetățenilor săi.

În cadrul Departamentului de Stat, există Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncii, ce promovează libertatea și democrația și protejează drepturile omului la nivel internațional, piloni centrali ai politicii externe americane. Potrivit descrierii de pe site-ul oficial al instituției, valorile incluse în Declarația Universală a Drepturilor Omului și în alte comitete globale și regionale sunt în concordanță cu valorile pe care au fost fondate Statele Unite secole în urmă.

Execuțiile în masă, execuții ale minorilor, lapidările, presiunile, discriminarea femeilor și a altor minorități și tortura sunt doar câteva din nedreptățile ce se întâmplă în Iran. Raportorii ONU au denunţat de-a lungul timpului informaţii frecvente şi tulburătoare despre acţiunile punitive din partea statului împotriva unor membri ai societăţii civile, referindu-se în special la jurnalişti şi apărători ai drepturilor omului încarceraţi. Ei citează, de asemenea, informaţii despre încălcarea drepturilor femeilor, a minorităţilor religioase şi etnice, dar şi represalii asupra unor persoane suspectate că ar comunica cu personalul ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.