Atac cibernetic împotriva  Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice

0
460
Sursa: Gov.uk

Ambasadorul Marii Britanii în Olanda, Peter Wilson, a făcut o declarație în numele Ministrului Europei Alan Duncan cu privire la tentativa de piratare a GRU asupra Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). 

Acest eveniment a avut loc în aprilie. La momentul respectiv, OIAC lucra independent pentru a verifica analizele întreprinse de Marea Britanie în cazul otrăvirii celor doi Scripali în Salisburi. Organizația a confirmat faptul că agentul chimic utilizat fusese Novichok, iar acum există evidență clară că agenții GRU l-au implantat în Marea Britanie.

De asemenea, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice trebuia să realizeze o analiză și asupra armelor chimice utilizate în Douma pe 7 aprilie. Această operațiune din Haga nu a fost un act izolat. Unitatea implicată, cunoscută în Rusia drept Unitatea 26165, și-a trimis ofițeri în toată lumea pentru a lansa operațiuni cibernetice.

Unul din ofițerii GRU care a fost escortat de autoritățile olandeze, Yevgeni Serebriakov, a întreprins acțiuni maligne în Malaezia. Operațiunea GRU din acea zonă era o încercare de colectare a informațiilor despre o investigație MH17 și avea în vizor instituțiile guvernamentale din Malaezia, inclusiv Biroul Procurorului General și al Poliției Regale Malaeziene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.