Departamentul de Stat: ”Suntem îngrijorați pentru sănătatea lui Nunez.”

0
516
Sursa: Foreign Policy

Departamentul de Stat a emis un comunicat de presă cu privire la condiția fizică a activistului cubanez Tomas Nunez Magdariaga, membru al Uniunii Patriote Cubaneze, unul dintre cele mai mari grupuri dizidente ale țării. 

”Statele Unite sunt cu adevărat îngrijorate pentru starea fizică a activistului democrat Tomas Nunez Magdariaga, care se află într-o grevă a foamei de 50 de zile ca semn de protest față de arestarea sa ilegitimă. Înțelegem că sănătatea sa se află într-o stare critică și că autoritățile refuză familiei ocazia de a-l vedea. Autoritățile cubaneze l-au arestat pe Nunez pe baza unor acuzații false și l-au supus unui proces fals pe parcursul căruia nu i-a fost permis să prezinte martori în favoarea sa.

Democrația din Cuba și activiștii pentru drepturile omului au experimentat pentru mult timp și au denunțat practicarea de către guvern a detenției arbitrare pe baza unor acuzații false, ca instrument de represiune. Condiția domnului Nunez este o confirmare crudă a acestor practici și reprezintă dovada clară că nu există niciun proces echitabil pentru aceia care critică guvernul Cubei. Statele Unite condamnă aceste practici în termenii cei mai aprigi și fac apel la guvernul cubanez să îl elibereze pe Nunez, a cărui viață atârnă de un fir de ață, precum și pe toți prizonierii politici din Cuba.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.