Raportul privind Implementarea Directivelor Europene și Aplicarea Dreptului Uniunii Europene

0
490
Sursa: Twitter

Ministerul Afacerilor Externe al Luxemburgului a publicat joi, 4 octombrie, Raportul privind Implementarea Directivelor Europene și Aplicarea Dreptului Uniunii Europene

Acest document, coordonat de Ministerul Afacerilor Externe și Europene, a fost trimis Camerei Deputaților pe 22 iunie 2018. Raportul a fost elaborat ca parte a unui memorandum (aide-mémoire) elaborat de Camera Deputaților și guvernul luxemburghez privitor la cooperarea acestora cu politicile Uniunii Europene.

După ce a experimentat o creștere în deficitul de transpunere între 2015 și 2016, Luxemburg se conformează iarăși pragului de 1% impus în martie 2007 de Consiliul European. La finalul celui de-al doilea semestru al anului 2017, rata de deficit a fost redusă de la 1.1% la 1%. Tabelul pieței interne al Comisiei Europene pentru prima jumătate a anului 2018 va confirma acest trend de scădere, căci deficitul de transpunere al Luxemburgului va fi atunci de 0,8%. Aceasta reprezintă un progres semnificativ comparativ cu anul precedent. Privitor la implementarea legilor Uniunii Europene, trebuie subliniat faptul că numărul procedurilor privind nerespectarea de către legile luxemburgheze a legilor europene a scăzut continuu în ultimii doi ani.

În prima sa parte, raportul revizuiește rezultatele Luxemburgului în tabelul pieței interne al Comisiei Europene. A doua parte se concentrează pe procedurile de încălcare a dreptului european de către statul luxemburghez – acestea provenind fie din eșecul de a transpune directivele într-un anumit interval temporar, fie din neconformitatea legilor naționale cu cele europene. Cea de-a treia parte revizuiește progresul făcut de diferite departamente ministeriale vis-a-vis de transpunerea acelor directive europene pentru care Comisia Europeană nu a fost anunțată că s-au implementat la nivel național.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.