Donald Trump: ”Sunt nerăbdător să îl revăd pe Președintele Kim.”

0
537
Credit Twitter/PA Wire

”Secretarul de Stat Pompeo a avut o întâlnire eficientă cu Președintele Kim în Phenian. S-a înregistrat progres în cadrul Înțelegerilor Summit-ului de la Singapore. Sunt nerăbdător să îl revăd pe Președintele Kim, în viitorul apropiat.”

Președintele Donald Trump aduce în prim plan cel mai important eveniment al politicii externe americane din luna octombrie – vizitele de lucru ale Secretarului de Stat în Republica Populară Democrată Coreeană, Japonia, Republica Coreea și Republica Populară Chineză. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Heather Nauert, Secretarul de Stat a avut parte de discuții productive alături de Președintele Kim Jong Un în această duminică. Ei au discutat cele patru elemente conținute de Declarația Comună Semnată între Statele Unite și Coreea de Nord în Singapore vara trecută. De asemenea, ei au lansat și subiectul unui posibil viitor summit dintre Președintele Donald Trump și Președintele Kim și au revizuit detalii precum locația și data acestuia.

Secretarul Pompeo a fost însoțit de Reprezentantul Special Stephen E. Biegun, iar Președintele Kim de către Kim Yo-jong, Întâiul Director Adjunct al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor Coreeni. Cei doi oficiali au fost de acord să își instruiască echipele de lucru ce se vor întâlni în curând pentru a intensifica discuțiile privitoare la ultimele elemente de bază ale Declarației Comune a Summit-ului de la Singapore. De asemenea, Președintele Kim a invitat inspectorii să viziteze site-ul de teste nucleare de la Punggye Ri pentru a confirma că a fost distrus ireversibil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.