Biroul Afacerilor Externe al Germaniei implicat în conservarea patrimoniului cultural

0
483
Sursa: Biroul Afacerilor Externe al Germaniei

Biroul german al Afacerilor Externe a găzduiește o conferință și o expoziție ce scot în evidență provocările la adresa și modurile în care poate fi protejată moștenirea culturală. 

Pericolele crescânde la adresa moștenirii culturale urgentează implicarea politică și a schimburilor internaționale pentru găsirea unor soluții. Experți internaționali și germani au discutat ieri și astăzi strategii pentru a contracara distrugerea în masă a proprietății culturale pe fondul războiului, dezastrelor naturale și a impactului climateric, precum și din cauza schimbărilor de infrastructură. De asemenea, în această seară, va fi lansată și o expoziție în atriumul Biroului german ce va prezenta implicarea Germaniei în domeniul conservării patrimoniului cultural.

Ministrul Afacerilor Externe a subliniat cât de important este pentru ca umanitatea să se implice activ în astfel de eforturi:

”Moștenirea culturală ne oferă orientare și stabilitate: este parte din identitatea și amintirile noastre. Distrugerea sa este, deci, mai mult decât simpla dispariție fizică, este, de fapt, un atac la inima civilizației, a demnității umane. Aceasta face din eforturile noastre de a proteja și conserva moștenirea culturală la nivel național și internațional o și mai importantă misiune.”

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.