Guvernul ungar nu va da înapoi

0
552
Sursa: European Affairs

Potrivit comunicatului de presă emis ieri de Ministerul Afacerilor Externe și al Comerțului al Ungariei, guvernul ungar nu va da înapoi sub nicio formă și va proteja securitatea Ungariei cu toate puterile sale. 

Acestea au fost cuvintele ministrului Afacerilor Externe și al Comerțului Péter Szijjártó, transmise în cadrul unei conferințe de presă avute cu agenția MTI luni. Ele vin ca reacție la comentariile lansate de ministrul francez al Afacerilor Europene.

În cadrul unui interviu publicat de revista L’Obs, Nathalie Loiseau a declarat că o luptă istorică trebuie dusă împotriva Ungariei, întrucât statul se află pe o cale greșită, iar radicalii europeni trebuie opriți. În opinia sa, statul de drept este în pericol în Ungaria: reducerea de către guvern a pluralismului presei este problematică, precum și sistemul juridic, aflat permanent sub asalt.

În declarația sa, domnul Szijjártó a subliniat dorința ostentativă a guvernului francez de a ataca și de a submina Ungaria. ”Politicianul francez vrea să le transmită poporului maghiar cum ar trebui, de fapt, să trăiască, și că nu este pregătit să accepte faptul că el i-au ales pe Viktor Orbán și guvernul său pentru a treia oară cu o majoritate de două treimi, în cadrul unor alegeri democrate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.