Forumul Regional al Uniunii pentru Marea Mediterană

0
515
Sursa: Warsaw Security Forum
Ministrul Adjunct al Afacerilor Externe al Poloniei a luat parte la Forumul Regional al Uniunii pentru Marea Mediterană ieri, 9 octombrie. ”Ca răspuns la conflictele și tensiunile regionale, ar trebui să consolidăm cooperarea și dialogul în cadrul Uniunii Mediteraneene, entitate ce acționează ca o platformă pentru dezvoltarea potențialului Orientului Mijlociu și al Africii de Nord”, a declarat șeful adjunct al diplomației poloneze, adresându-se Forumului din Barcelona. 
Întâlnirea a reprezentat o oportunitate de reafirmare a obiectivelor strategice ale Procesului Barcelona și de a revizui activitățile și rezultatele Uniunii Mediteraneene cu ocazia împlinirii a zece ani de existență. Pe parcursul forumului, statele membre și-au exprimat susținerea pentru implicarea Uniunii în rezolvarea celor mai importante provocări politice, economice, sociale și de securitate.
”Datorită poziției sale geografice, Polonia acordă o atenție importantă relațiilor cu toate țările din Vecinătatea Uniunii Europene, atât în partea sudică, cât și cea estică”, a declarat Ministrul Adjunct al Afacerilor Externe Andrzej Papierz. ”Țările incluse în Politica de Vecinătate a Uniunii Europene ar trebui să își mențină statutul privilegiat în relație cu Uniunea Europeană și să beneficieze de posibilitatea utilizării Instrumentului de Vecinătate Europeană ca mecanism separat al bugetului Uniunii după 2020.”
Șeful adjunct al diplomației poloneze a afirmat că cel mai important capital al Uniunii este implicarea a peste 10 000 de actori și instituții ale Statelor Membre reprezentative pentru societatea civilă, tineret, femei, business și mediul academic. El a subliniat importanță cooperării în domeniul energiei în Marea Mediterană ca parte a dezvoltării infrastucturii de energie ce leagă țările Europei Centrale și Estice cu axa nord-sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.