Justin Trudeau: ”Vorbind deschis și onest despre problemele de sănătate mintală, putem elimina stigmatizarea.”

0
517
Credit Twitter/PA Wire

”Vorbind deschis și onest despre problemele de sănătate mintală, putem elimina stigmatizarea, ajuta pe ceilalți să se simtă protejați și combate o societate care să devină mult mai sănătoasă și mai umană pentru toți.”

Pe 10 octombrie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Internațională a Sănătății Mintale, un eveniment marcat de Prim-Ministrul canadian Justin Trudeau printr-un comunicat de presă emis de biroul său: 

”Sănătatea mintală valorează. Ziua Internațională a Sănătății Mintale este șansa de a continua discuțiile despre rolul important pe care sănătatea mintală o joacă în viețile noastre. Cu toții putem face diferența, combate stigmatizarea și să ne asigurăm că toată lumea are acces la asistență legată de nevoia pe care o are.

Provocările la adresa sănătății mintale ne afectează pe toți – fie în propriile vieți sau în cele ale apropiaților noștri, la locurile de muncă sau în comunitățile noastre. Nu este nicio rușine în a lupta cu o problemă de sănătate mintală, iar discutând despre asta într-un mod deschis și onest, îi putem ajuta pe cei din jur să găsească sprijinul de care au nevoie. Guvernul canadian muncește din greu pentru a se asigura că toată lumea poate beneficia de sprijin de calitate în cât mai scurt timp cu putință. Punem la dispoziție 11 miliarde pe parcursul a zece ani guvernelor provinciale și teritoriale pentru a susține îngrijirea acasă sau la nivel de comunitate, precum și servicii privitoare la dependențe.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.