Noi măsuri de conservarea speciilor de apă adâncă propuse de Comisia Europeană

0
455
Sursa: Conferenza GNL

Comisia Europeană propune măsuri pentru conservarea speciilor în partea Nord-Estică a Atlanticului. 

Comisia Europeană a lansat ieri tabelul Capturilor Permise pentru un număr de specii pentru intervalul 2019 și 2020, într-un efort de a controla numărul peștilor de apă adâncă în partea nord-estică a Atlanticului în vederea  restabilirii graduale a nivelurile sustenabile.

Majoritatea speciilor de pești de apă adâncă sunt extrem de vulnerabile și necesită o perioadă lungă până să ajungă la maturitate. Propunerea Comisiei este bazată pe sfaturile științifice oferite de Consiliul Internațional pentru Explorarea Mărilor și stipulează un număr de obligații impuse pescarilor. Propunerea reduce limita de pescuit la șapte arii de management al peștilor, comparativ cu nivelurile din 2017-2018.

Expertiza Consiliului a fot livrată pe 5 octombrie, iar acum se află sub analiză. Comisia va completa propunerea curentă în vederea adoptării sale de către Statele Membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului, planificată pentru 19-20 noiembrie.Pescuitul acestor specii reprezintă mai puțin de 1% din peștii prinși în Nord-Estul Atlanticului. Pe parcursul anilor, pescuitul și activitățile asociate au scăzut, odată nu numărul speciilor capturate. În același timp, informații legate de structura capturilor, clasele de vârsta și frecvența acestora sunt din ce în ce mai greu de compilat din cauza condițiilor de apă adâncă.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.