Ministerul Afacerilor Externe al Franței: Ziua Internațională Împotriva Pedepsei Capitale

0
482
Sursa: Fandom

Franța a emis un comunicat de presă ieri, 10 octombrie, cu ocazia sărbătoririi celei de-a 16-a Zile Internaționale Împotriva Pedepsei Capitale.

Republica Franceză își reafirmă opoziția cu privire la pedeapsa cu moartea practicată oriunde în lume și în orice circumstanță. Franța își reiterează angajamentul față de abolirea universală a acestei practici injuste, inumane și ineficiente și încurajează toate statele care fac uz activ de aceasta să redacteze un moratoriu în vederea abolirii sale definitive.

Franța salută decizia statelor Mongolia, Guinea și Burkina Faso privitoare la abolirea pedepsei capitale. De asemenea, apreciază eforturile întreprinse de Gambia în ratificarea celui de-al doilea Protocol Opțional al Tratatului Internațional privind Drepturile Civile și Politice ce include pedeapsa cu moartea, precum și decizia statului Guatemala de a pune capăt acestei practici în rândul crimelor obișnuite.

Franța evidențiază îngrijorarea sa față de aplicarea pedepsei cu moartea în prea multe țări ale lumii. Invită, de asemenea, toate națiunile să se mobilizeze înaintea celui de-al șaptelea Congres Împotriva Pedepsei Capitale care va avea loc între 27 februarie și 1 martie 2019, în Bruxelles. În egală măsură, încurajează statele lumii să susțină adoptarea rezoluției privind redactarea unui moratoriu universal în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.