Al 17-lea Summit al Francofoniei din Erevan

0
503
Sursa: Fandom

Ministrul pentru Afaceri Externe și Europene Jean-Yves Le Drian l-a acompaniat pe Președintele Emmanuel Macron în cadrul celui de-al 17-lea Summit al Francofoniei din Erevan între 11 și 12 octombrie. 

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe și Europene, Franța și-a reafirmat obiectivele pentru lumea francofonă, pe care Președintele le-a prezentat încă de pe 20 martie în cadrul Institutului Francez. Summitul a reprezentat o oportunitate propice pentru Republica Franceză de a reitera importanța pe care o acordă misiunii Organizației Internaționale a Francofoniei, ce promovează pacea, democrația, drepturile omului și egalitatea de gen. Francofonia reprezintă o comunitate unică de experiențe, valori și viziuni care în curând va aduce împreună peste 700 de milioane de femei și bărbați din întreaga lume.

Franceza este cea de-a doua cea mai învățată limbă a planetei, cu mai mult de 125 de milioane de studenți și aproximativ 900 de profesori de franceză. Este cea de-a doua cea mai populară limbă utilizată ca informare internațională în mass media, a treia cea mai populară limbă utilizată în business și a patra limbă preferată pe internet. Este o limbă de lucru utilizată în toate organizațiile internaționale și, împreună cu engleza, singura vorbită de-a lungul celor cinci continente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.