Guy Verhofstadt: ”Politico prezice ieșirea mea din politică (…)”

0
557
Sursa: businessinsider.com

”Politico prezice ieșirea mea din politică într-o zi, într-o alta inventează o poveste complet diferită. Urmărește #IamEuropean pentru a afla mai multe despre cum vom combate cu adevărat naționalismul și populismul în Europa în 2019.”

Viitoarele alegeri europarlamentare din mai 2019 au început deja să se concretizeze prin tensiuni politice între marile partide europene care vor concura în această luptă electorală. Guy Verhofstadt este un politician belgian, fost prim-ministru al Regatului Belgiei, actual lider al Alianței Liberalilor și Democraților în Europa.  

Tweetul europarlamentarului vine ca reacție a unui articol apărut în Politico plin de note ironice și acuzații la modul în care Verhofstadt se prezintă în cursa electorală europeană. Potrivit publicației, Președintele francez Emmanuel Macron și Premierul olandez Mark Rutte ar pune bazele unei nou alianțe politice care l-ar putea scoate de pe scena politică pe Guy Verhofstadt și, implicit, înlătura de pe poziția de lider al grupului liberal din Parlamentul European după alegerile de anul viitor. ALDE s-ar putea chiar dizolva și fi recreată sub un nou nume, potrivit declarațiilor unor oficiali care preferă să rămână anonimi.

Politico îl critică aspru pe Verhofstadt pentru faptul că în loc să se implice substanțial în discurs politic, el preferă să combată naționalismul prin tweet-uri și fotografii aflate sub egida #Sunteuropean, care face parte, de altfel, din strategia de campanie ALDE pentru nominalizările la Comisia Europeană. Ca răspuns la aceste comentarii, unul din purtătorii de cuvânt ai lui Verhofstadt a declarat că el nu crede că șeful său simte nevoia să răspundă la speculațiile legate de Rutte-Macron, sau privitor la ce ar însemna acestea pentru rolul său în ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.