Nick Cohen: ”Se împlinesc 44 de ani de când Partidul Laburist a câștigat alegerile.”

0
452
Credit Twitter/PA Wire

”Se împlinesc 44 de ani de când Partidul Laburist a câștigat alegerile generale sub conducerea unui lider care nu este Tony Blair.” 

Tweetul lui Nick Cohen, jurnalist al the Observer, Time, Spectator și Standpoint face referire la un eveniment istoric al politicii britanice.

Alegerile generale din octombrie 1974 au avut loc pe 10 octombrie pentru a alege 635 de membri în Camera Comunelor. Acesta a fost al doilea rând de alegeri generale în Marea Britanie în acel an și primul an în care două valuri de alegeri generale sunt ținute în același an. Alegerile au fost câștigate de Partidul Laburist condus de Harold Wilson, câștigător la o margine de doar trei locuri.

În cadrul alegerilor, Partidul Laburist a câștigat 319 locuri, ceea ce i-a permis să formeze un guvern majoritar. Conservatorii și Liberalii și-au văzut atunci partea de voturi scăzând, iar liderul conservator Edward Heath, care a pierdut trei din patru alegeri în care candidase, a fost îndepărtat de la conducerea partidului în februarie 1975 și înlocuit cu viitorul prim-ministru Margaret Thatcher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.