Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei va participa la întâlnirea Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene

0
484
Sursa: youtube

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei, Ministrul Afacerilor Externe Edgars Rinkēvičs va lua parte la întâlnirea Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene din Luxemburg. 

Miniștrii de Externe vor discuta aspecte ale politicii externe precum migrația, implementarea deciziilor luate de către Consiliul European pe 28-29 iunie și pregătirile pentru întâlnirea Consiliului European de pe 18 octombrie. Aspectele legate de migrație vor fi abordate în contextul actual din Libia.

Ulterior, miniștrii afacerilor externe intenționează să monitorizeze progresele înregistrate în Venezuela, cu accent pe situația umanitară problematică de la nivelul statului, criza migrației și impactul său în regiune. Este inclusă, de asemenea, și o discuție privitoare la Republica Central Africană.

După finalizarea întâlnirii Consiliului Afacerilor Externe, miniștrii europeni se vor întâlni cu omologii săi din țările Parteneriatului Estic pentru a discuta subiecte vitale politicilor Parteneriatului Estic, inclusiv planificarea aniversării a zece ani de la înființarea parteneriatului. Pe 16 octombrie, Ministrul Edgars Rinkēvičs va lua parte la întâlnirea Consiliului Afacerilor Generale, organizată în formatul Articolului 50.

În cadrul acesteia, miniștrii vor lua act de progresul înregistrat în cadrul discuțiilor pe baza Cadrului Financiar Multianual pentru 2021-2027 și vor aprofunda subiecte precum programele legate de competiție (de exemplu, Orizont 2020, Conectând Europa), împreună cu cele ale apărării și securității.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.