Republica Cehă are un nou Ministru al Afacerilor Externe

0
502
Sursa: businessinsider.com

”Tomas Petricek a fost numit noul Ministru de Externe al Republicii Cehe.”

Tomas Petricek a fost numit în urmă cu câteva minute noul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Cehe, preluând ultimul loc de centru-stânga al guvernului după luni de negocieri privitoare la cine ar fi cel mai bun candidat pentru a menține poziția anti-migrație a țării. 

Prim-Ministrul Andrej Babis și guvernul său minoritar, condus de către partidul ANO, a preluat puterea în iunie, însă aceasta s-a întâmplat fără a exista un ministru al afacerilor externe permanent. Președintele ceh Milos Zeman a respins alegerea unui candidat mai tânăr din rândul social democraților.

Liderul social democraților Jan Hamacek a deservit atât ca ministru de externe, cât și ministru de interne în această perioadă. Zeman a obiectat la adresa primei propuneri a social democraților, Miroslav Poche, membru de partid și europarlamentar, după ce acesta a afirmat în cadrul plenului că Republica Cehă ar trebui să accepte solicitanții de azil, ceea ce a mers împotriva poziției oficiale a statului.

Republica Cehă, membră a Grupului de la Vișegrad, este unul din Statele-Membre ale Uniunii care face notă discordantă față de politicile Uniunii Europene legate de acceptarea refugiaților. Astfel, încercările Bruxelles-ului de impunere a cotelor sunt permanent respinse de guvernul praghez.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.