Întâlnire a ministrului de externe al Ungariei cu ministrul energiei al Serbiei

0
389
Sursa: European Affairs

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, ministrul afacerilor externe, Péter Szijjártó, a avut o întâlnire marți cu ministrul energiei și al mineritului, Aleksandar Antić, în Budapesta. 

Conform acestuia, cei doi miniștri au discutat proiectul de investiție necesar pentru facilitarea transportării gazului natural către Europa Estică prin conducta de gaz Turkish Stream ce trece din Rusia spre Turcia.

Într-o declarație anterioară, Gazprom a afirmat că ambele conducte ale Turkish Stream vor ajunge la țărmurile Turciei până la finalul lui 2019, ceea ce înseamnă că o nouă rută de transport de gaz ar putea fi implementată, cu condiția ca proiectele de infrastructură ale Europei de Est și a Balcanilor de Vest să fie îndeplinite.

”Diversificarea surselor de achiziție a gazului natural și a rutelor este în interesul Ungariei și, din acest motiv, Ungaria colaborează îndeaproape cu Serbia și Bulgaria tocmai pentru ca această resursă naturală care va ajunge în Turcia să treacă și prin Europa de Est” , a declarat Péter Szijjártó.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.