Veteran al Războiului din Vietnam medaliat după 50 de ani

0
518
Sursa: Indiana University

Departamentul Apărării a celebrat ieri medalierea unui veteran de război care a luptat în cadrul Războiului din Vietnam.

Potrivit comunicatului de presăau trecut 50 de ani de când John L. Canley, sergent de artilerie la acea vreme în Corpul de Marină, și-a condus compania în cadrul unei bătălii lungi de o săptămână împotriva Vietnamului de Nord, salvând viața a sute de oameni în cadrul Bătăliei din orașul Hue. Ieri seară, el a primit Medalia de Onoare pentru acțiunile sale.

Canley a primit Crucea Marinei la doi ani după finalizarea războiului, însă mulți oameni care au luptat alături de el au considerat că merită cea mai mare distincție e națiunii. După ani de întârzieri birocratice, campania lor a reușit. În vârstă de 80 de ani și pensionat în calitate de sergent major, el este acum cel de-al 300-lea soldat al Marinei care a primit cea mai înaltă decorație a națiunii americane.

Bătălia de la Hue a fost una dintre cele mai sângeroase lupte din cadrul Războiului din Vietnam. A fost parte a unui atac surpriză lansat de trupele nord vietnameze care a ajuns să fie cunoscut drept Ofensiva Tet. Canley a fost sergent de artilerie în compania Alpha, primul batalion, pe parcursul unei lupte prelungite o săptămână pentru a prelua conducerea orașului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.