Întâlnire a Președintelui Xi cu Șeful Administrației Prezidențiale a Rusiei

0
541
Sursa: Time

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, președintele Xi Jinping s-a întâlnit miercuri, 17 octombrie, cu Anton Vaino, Șeful Administrației Prezidențiale a Federației Ruse. 

Xi l-a rugat pe Vaino să îi transmită Președintelui Putin salutările sale cordiale, subliniind faptul că au menținut legături strânse, ceea ce a jucat un rol central în dezvoltarea parteneriatului strategic de coordonare între China și Rusia.

”Relațiile sino-ruse sunt la apogeul lor în acest moment al istoriei. În cadrul situației actuale, China și Rusia ar trebui să consolideze și mai bine parteneriatul solid pe care îl au și să extindă cooperarea în multe alte domenii”, a afirmat Președintele Xi.

Acesta a mai subliniat și importanța implementării prompte a consensului la care au ajuns cei doi președinți, extinderii cooperării în zone precum energia și inovația, accelerării sinergiilor dintre the Belt Road Initiative și Uniunea Economică Euroasiatică și a intensificării comunicării și a coordonării în afacerile internaționale.

Președintele a declarat că mecanismele de cooperare dintre Biroul General al Partidului Comunist al Chinei și Administrația Prezidențială a Federației Ruse reprezintă un canal de comunicare eficient în schimburile bilaterale. Mecanismul este foarte important și reflectă, de asemenea, și specificitatea relațiilor sino-ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.