Întâlnire ministrul de externe german și ministrul de externe al Tunisiei

0
505
Sursa: Young Initiative on Foreign Affairs and International Relations

Potrivit comunicatului de presă emis de Biroul federal german, în urma întâlnirilor din cadrul Adunării Generale ONU, ministrul afacerilor externe Maas s-a întâlnit cu omologul său tunisian Khemaies Jhinaoui în Berlin miercurea acestea, pe 17 octombrie.

Tunisia este un partener apropiat în Maghreb. Consultările interguvernamentale germano-tunisiene au avut loc cu câteva săptămâni înainte, în septembrie. Odată cu revoluția ce a pus capăt dictaturii din 2011, Germania a pus la dispoziția Tunisiei asistență extinsă în cadrul parteneriatului de transformare.

Deși poziționată într-un areal instabil, Tunisia este un exemplu de bună practică în ceea ce privește facilitarea tranziției de la dictatură la democrație pe baza statului de drept. Timpuri interesante stau în fața tinerei democrații: atât alegerile parlamentare, cât și cele prezidențiale sunt programate pentru 2019.În pofida progresului înregistrat până acum, este nevoie de mai multe reforme în sfera statului de drept și a luptei împotriva corupției, printre altele.

Ministrul de Externe german a explicat de ce dezvoltările din Tunisia sunt atât de importante pentru Germania:

”Pe parcursul Primăverii Arabe, societatea civilă a fost un simbol al angajamentului față de democrație și drepturi fundamentale. Transformarea democrată din Tunisia a fost un impact semnificativ în regiune și în afara ei. Dorim să susținem în continuare societatea civilă – un progres impresionant a fost atins și sperăm să continuăm în aceeași manieră.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.