Vizită oficială a lui Vladimir Putin în Uzbekistan

0
491
sursa Twitter

Vladimir Putin a purtat discuții cu Președintele Uzbekistanului Shavkat Mirziyoyev în Tashkent ieri, 19 octombrie, potrivit comunicatului emis de Administrația Prezidențială a Federației Ruse. 

În urma consultărilor, cei doi președinți au semnat au semnat o Declarație Comună. Documentele semnate pe parcursul vizitei Președintelui Rusiei în Uzbekistan includ Programul de Cooperare Economică Interguvernamentală 2019-2024, Programul de Cooperare Culturală și Umanitară 2019-2021 și Planul de Acțiune pentru implementarea programului. Alte documente care au fost semnate privesc construcția Observatorului Internațional de Radio, o fabrică de prelucrare a gazului în regiunea Surxondaryo, deschiderea unor noi instituții rusești de educație superioară în Uzbekistan, cooperarea în domeniul textilelor, a industriilor de tricotaj, a angajării și sferei sociale, precum și colaborarea dintre Garda Națională a Federației Ruse și Garda Națională a Republicii Uzbekistan.

Președinții au susținut și o declarație comună de presă. Vladimir Putin se află într-o vizită de lucru la invitație Președintelui Republicii Shavkat Mirziyoyev.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.