Departamentul de Stat susține autocefalia Ucrainei

0
652
Sursa: Foreign Policy

Potrivit comunicatului de presă emis de Departamentul de Stat, ”Statele Unite reiterează susținerea sa față de libertatea grupurilor religioase, inclusiv a comunității ortodoxe ucrainiene, de a-și guverna religia în conformitate cu credințele lor, fără vreo intervenție exterioară. 

Susținem alegerea ucrainienilor de a venera cum consideră de cuviință și sperăm ca acest lucru să fie respectat de toată lumea. Toleranța, stăpânirea de sine și înțelegerea sunt cele mai importante aspecte care pot asigura că oamenii cu diferite afiliații religioase pot trăi și prospera împreună în pace. Facem apel la Biserică și oficialii guvernului să promoveze activ aceste valori, în complementaritate cu mișcările către stabilirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainiene.”

Acest comunicat a venit în urma deciziei de joi a Patriarhiei Constantinopolului de a recunoaște o Biserică Ortodoxă independentă în Ucraina, la finalul unui Sfânt Sinod de două zile la Istanbul, decizie ce va stârni în mod sigur iritarea Moscovei. Patriarhul Filaret al Kievului şi Makarii, Arhiepiscopul Ucrainei, au fost şi ei recunoscuţi de către Biserica Ortodoxă a Constantinopolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.