Liberal Democrații: ”Brexitul nu este inevitabil.”

0
516
Credit Twitter/PA Wire

”Brexitul nu este inevitabil. Poate fi oprit. Liberal Democrații vor continua să ceară mai multe decât în cadrul actual Brexit și să pună în aplicare campania pentru a pune capăt acestei rușini naționale.”

Jumătate de milion de oameni a ieşit în stradă în capitala britanică pentru a manifesta împotriva deciziei ca ţara lor să iasă din Uniunea Europeană. Aceștia cer organizarea unui al doilea referendum. Opţiunea este exclusă, însă, cu fermitate de premierul Theresa May.

Manifestaţia are loc în contextul în care nici ultimul summit european privitor la acest subiect nu a reușit să aducă un consens față de viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană după Brexit. Cele două parţi nu reuşesc să se înţeleagă în privinţa viitoarei graniţe dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, lucru de care depinde, în mare măsură, şi viitoarea relaţie economică.

Uniunea Europeană şi-ar dori păstrarea Irlandei de Nord în Uniunea Vamală şi Economică, lucru de neconceput pentru Londra. În viziunea britanicilor, asta ar duce la dezmembrarea Regatului Unit și la alte probleme la nivel intern, care ar complica și mai mult peisajul în care poziția Scoției vis-a-vis de Brexit este un alt punct sensibil pe agenda guvernului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.