Heather Nauert: ”Statele Unite ale Americii felicită poporul Bhutanului cu ocazia alegerilor naționale.”

0
516
Credit Twitter/PA Wire

”Statele Unite ale Americii felicită poporul Bhutanului cu ocazia finalizării cu succes a alegerilor naționale și pe domnul Lotay Tshering  pentru victoria partidului său. Statele Unite laudă evoluția democratică înregistrată de Bhutan, care continuă să fie o inspirație pentru întreaga regiune.”

Votanții Bhutanului au ales un nou partid condus de un chirurg în cadrul celui de-al treilea scrutin de alegeri democrate organizate de regatul munților Himalaya. Micuțul stat de 800.000 de locuitori, poziționat între cei doi giganți vecini China și India și cunoscut pentru Indexul Fericirii, a ales de fiecare dată un partid diferit la alegeri odată cu finalizarea monarhiei absolutiste în 2008. 

Locuitorii regatului au votat marți, 16 octombrie, iar rezultatele oficiale au fost prezentate de comisia alegerilor vineri. Partidul de centru stânga Druk Nyamrup Tshogpa (DNT), format abia în 2013, a câștigat 30 din cele 47 de locuri în cadrul Adunării Naționale. Liderul partidului, Lotay Tshering, un chirurg în vârstă de 50 de ani școlit în Bangladesh și Australia, a jurat să își pună munca în slujba ”construcției statale”, care se confruntă cu mari datorii externe, cele mai multe față de India, precum și angajarea tinerilor, sărăcia în mediul rural și gangurile criminale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.