A 14-a întâlnire a Consiliului Național pentru Dezvoltare și Solidaritate Internațională

0
484
Sursa: Fandom

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Europene și Externe francez, Jean-Baptiste Lemoyne, Secretar de Stat atașat Ministerului Afacerilor Europene și Externe, a prezidat ieri cea de-a 14-a întâlnire a Consiliului Național pentru Dezvoltare și Solidaritate Internațională (CNDSI). 

În timp ce Franța a ales calea prin care s-ar putea ajunge la alocarea a 0.55 procente al venitului național brut către Oficiul Asistenței în domeniul Dezvoltării (ODA) până în 2022, Președintele Macron a confirmat dorința lui de crearea a unei noi Legi de Orientare și Programare pentru a conferi credibilitate încercării sale de a implementa o nouă metodă cu o dimensiune consolidată de parteneriat.

Întâlnirea de pe 23 octombrie a reprezentat o oportunitate de a examina noile abordări ODA. Membrul Adunării Generale Hervé Berville și-a prezentat propunerile sale ce au reieșit din raportul pe care l-a trimis în august prim-ministrului spre delegare, în care a subliniat necesitatea implicării societății civile, a tineretului, companiilor și a diasporei pentru a moderniza politicile franceze în domeniul modernizării parteneriatelor și a solidarității internaționale.

Această sesiune a făcut posibilă primirea feedback-ului de la 53 de reprezentanți ai Consiliului Național pentru Dezvoltare și Solidaritate Internațională, ai ONG-urilor, sindicatelor, angajatorilor, stakeholderilor în domeniul economic, guvernelor locale și regionale, universităților și centrelor de studii, parlamentarilor și oficialilor străini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.