Brian Klaas: ”Trump face uz de retorică stalinistă pentru a demoniza presa.”

0
448
Credit Twitter/PA Wire

”Trump și-a convins în mod eronat suporterii că Obama, Clinton, Brennan și Soros sunt în spatele teoriei conspirației ”deep state”. Acesta face uz de retorică stalinistă pentru a demoniza presa. A lăudat în mod explicit violența politică. Iar acum, țintele sale favorite sunt vizate de bombe.”

Brian Klaas este un politolog renumit în cadrul University College London și doctorand al Oxford. Acesta este, de asemenea, și autorul cărților ”How to Rig an Election” (”Cum să îți aranjezi alegerile”) și “The Despot’s Apprentice” (”Ucenicul Despotului”). 

Tweetul lui Brian Klaas aduce în discuție una din multiplele controverse pentru care este cunoscut Președintele Statelor Unite Donald Trump – ”the deep state”. Potrivit liderului american, ”the deep state” este o clică de birocrați corupți bănuiți că ar lucra mână în mână cu mașinăria tuturor guvernelor care subminează politicile oficialilor aleși pentru a-și deservi propriile obiective, formând alianțe cu comunitatea de intelligence, armata, industria și mass-media.

Opiniile sunt împărțite privitor la acest concept. Jack Goldsmith, profesor de drept la universitatea Harvard, susține că ”the deep state” este un fenomen real și sugerează în eseul său ”Paradoxurile the Deep State” că acesta ar fi sursa scurgerilor de informații împotriva Președintelui, inclusiv a celei care a dus către demisia consilierului de securitate națională Mike Flynn în februarie 2017.

Alții, precum David Remnick, jurnalist New Yorker, susțin contrariul, subliniind faptul că Trump ar avea un interes în a populariza o perspectivă conspirativă asupra CIA și a muncii sale, până la CNN” pe fondul unei serii impresionante de indivizi care au militat împotriva lui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.