Cum se pregătește guvernul german pentru Brexit

0
442
Sursa: Twitter

Biroul Federal German a emis un comunicat privitor la poziția Guvernului său față de ultimele etape ale realizării Brexitului:

”Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană presupune un nivel crescut de dezangajare politică și legală la nivel european și în fiecare Stat-Membru.

Biroul Federal German coordonează munca

În calitatea sa de coordonator al negocierilor Brexit, Biroul Federal al Germaniei se asigură că interesele și obiectivele germane sunt luate în considerare de către Uniunea Europeană în cadrul negocierilor. Biroul Federal german coordonează, de asemenea, pregătirile pentru Brexit în Germania, lucrând în strânsă legătură cu toate ministerele federale și cancelaria federală. Guvernul german se pregătește pentru următoarele două scenarii:

Un acord de retragere

Dacă un acord de retragere este încheiat cu succes, o perioadă de tranziție până la 31 decembrie 2020 ar intra în vigoare, pentru a atenua efectele Brexit. În acest timp, Marea Britanie nu ar mai fi membră a Uniunii Europene sau reprezentată la nivelul instituțiilor europene. Totuși, va rămâne legată de reglementările europene. Viitoarele relații dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie vor fi negociate pe parcursul perioadei de tranziție ce urmează retragerii formale de pe 29 martie 2019, până la 1 ianuarie 2021, după finalul perioadei de tranziție.

Nicio înțelegere

Dacă nicio înțelegere nu este concluzionată, apartenența britanică la Uniunea Europeană se va sfârși pe 29 martie 2019. Marea Britanie va fi, în acest caz, o terță entitate privind Uniunea Europeană, iar acquis-ul european nu va mai avea niciun efect asupra sa.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.