George Ciamba: ”Discuție interesantă cu Secretarul de Stat al Macedoniei Andrej Zhernovski despre eforturile Macedoniei de a intra în NATO și Uniunea Europeană.”

0
500
Sursa: businessinsider.com

”Discuție interesantă cu Secretarul de Stat al Macedoniei Andrej Zhernovski despre eforturile Macedoniei de a intra în NATO și Uniunea Europeană și privitoare la susținerea României pe parcursul mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene. Thumbs up pentru implementarea Acordului Prespes.”

George Ciamba este un diplomat român ce ocupă la momentul curent funcția de Secretar de Stat pentru Afacerile Bilaterale și Strategice. 

Potrivit contului său oficial de Twitter, domnul Ciamba a avut astăzi o întâlnire cu Secretarul de Stat al Macedoniei Andrej Zhernovski, în cadrul căreia au abordat cele mai importante aspecte ale statului Macedoniei pe continentul european. Oficialul român face referire în postarea sa și la Acordul de la Prespes, încheiat în vederea redenumirii fostei republici iugoslave drept ”Republica Macedoniei de Nord”.

Acordul, semnat în localitatea Prespes din nordul Greciei, lângă granițele cu Macedonia și Albania, este menit să pună capăt a celor aproape trei decenii de negocieri privind denumirea tânărului stat balcanic. Cele două ţări vecine au avut, de la crearea statului macedonean, în 1991, o dispută asupra numelui oficial al acesteia din urmă. Atena refuză să o recunoască sub numele de “Macedonia”, estimând că acest apelativ ţine de patrimoniul său istoric şi cultural, o provincie din nordul Greciei, la frontiera cu ţara vecină, având acelaşi nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.