Ziua Națională a Austriei

0
523
Sursa: businessinsider.com

”Vladimir Putin a felicitat conducerea politică a Austriei cu ocazia Zilei Naționale.”

Potrivit comunicatului oficial al Ambasadei Austriei de la Washington, Ziua Națională a Austriei este celebrată pe 26 octombrie și sărbătorește evenimentele politice de după cel de-al doilea război mondial.

La finalul războiului, Austria a fost ocupată de cele patru puteri aliate (Uniunea Sovietică, Statele Unite, Marea Britanie și Franța), care au împărțit țara în patru zone. Capitala a fost de asemenea divizată în patru, cu districtul istoric central administrat de ”Consiliul Controlului Aliat.” Chiar dacă parlamentul austriac a fost ales în mod democrat, fiecare reglementare legislativă sau acțiune politică a guvernului avea nevoie de aprobarea Consiliului Controlului Aliat.

Negocierile privitoare la un Tratat de Stat ce ar fi pus capăt ocupației a putut fi încheiat, într-un final, în primăvara anului 1955: Tratatul Statului Austriac a fost semnat pe 15 mai 1955, în Vienna’s Schloss Belvedere și a intrat în vigoare pe 27 iulie 1955. Pe 26 octombrie 1955, Parlamentul Austriac a trecut legea constituțională privind neutralitatea permanentă, ce a devenit Ziua Națională Austriacă din 1965.

Cetățenii au posibilitatea de a vizita muzeele federale gratuit sau la un preț redus în această zi. Diferite instituții își deschid ușile publicului (cum ar fi Cancelaria Federală). Ambasadele austriece celebrează această zi, organizând diferite evenimente pentru cetățenii lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.