Donald Trump: ”Atacul diabolic anti-semitic este un asalt la adresa umanității.”

0
525
Credit Twitter/PA Wire

”Atacul diabolic anti-semitic este un asalt la adresa umanității. Va fi nevoie de munca tuturor pentru a extrage otrava anti-semitismului din această lume. Trebuie să ne unim pentru a cuceri ura.”

Tweet-ul Președintelui Donald Trump vine ca urmare a nefericitului atac întâmplat ieri, 27 octombrie, la o sinagogă din orașul Pittsburgh. Autorul, înarmat cu o armă de asalt AR-15, a deschis focul asupra celor aflați în interior, iar ulterior s-a predat poliției. Atacul s-a soldat cu un număr de victime. 

Conform unui bilanț actualizat, atacatorul a provocat moartea a 11 persoane și rănirea altor 6. Printre răniți sunt și 4 polițiști care au intervenit. Departamentul Justiției îl va acuza de crime provocate de ură și xenofobie. Atacul de la sinagogă este cel mai grav comis asupra unor evrei aflați la rugăciune din istoria SUA, potrivit directorului Arhivelor Evreiești Americane din Cincinnati.

Atacatorul este Rob Bowers, în vârstă de 46 de ani, un american din Pittsburgh. Conturile sale de social media sunt pline de remarci anti-semite. Individul, cu viziuni neo-naziste, este adeptul curentului extremist ”white supremacist” – supremația albilor. Atacul a avut loc în timpul ceremoniei de acordare a numelui unui bebeluș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.