Polonia și Liban, un nou pas în cadrul cooperării bilaterale

0
531
Sursa: Warsaw Security Forum

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, miniștrii de externe Jacek Czaputowicz – Polonia – și Gebran Bassil – Liban – s-au întâlnit vineri pentru a discuta detaliile susținerii de către Polonia a Libanului în contextul unui influx de refugiați veniți din Siria, pentru situația din Orientul Mijlociu, rezoluția conflictului sirian și relațiile bilaterale. 

Ministrul Czaputowicz a subliniat semnificația Libanului pentru Polonia, aceasta fiind una din cele șase state din cadrul Programului de Asistență în domeniul Dezvoltării. ”Da-ți-mi voie să vă reamintesc faptul că Libanul va fi inclus în 2019 în grupul țărilor prioritare pentru Polonia în domeniul dezvoltării. În acest fel, vom fi capabili să oferim o asistență substanțială autorităților libaneze și persoanelor care au fost afectate de influxul refugiaților veniți din Siria”, a afirmat ministrul polonez.

Partea poloneză își declară, în egală măsură, disponibilitatea de a prelua cooperarea în domeniul tehnologiilor avansate, soluții smart în domeniul urban, tehnologii de informare și comunicare, tehnologii medicale, electromobilitate și start-up-uri, evidențiind că pentru a realiza aceste lucruri, Polonia este dispusă să își trimită misiuni de business polonez în Liban. De asemenea, partea libaneză a fost de asemenea informată despre disponibilitatea Ministerului Științelor și a Educației de a-și extinde cooperarea cu Libanul pentru a include studenți de schimb internațional, printre alte domenii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.