Ministrului de Externe francez întreprinde o vizită de lucru în Mexic

0
584
Sursa: Fandom

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Franței, ministrul de externe francez a întreprins o vizită de lucru în Mexic între 25 și 28 octombrie. 

Ministrul s-a întâlnit cu Președintele mexican Enrique Peña Nieto și cu ministrul afacerilor externe Luis Videgaray. Ministrul s-a întâlnit, de asemenea, și cu Președintele ales Andrés Manuel López Obrador, care își va începe mandatul de la 1 decembrie 2018, precum și cu viitorul ministru de externe, Marcelo Ebard, și viitorul ministru de interne, Olga Sanchez Cordero.

Domnul Jean-Yves Le Drian a subliniat interlocutorilor săi determinarea Franței de a consolida schimburile cu Mexicul – o țară membră a G20 și a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – în cadrul forumurilor multilaterale pentru a promova și apăra în mod eficient multilateralitatea pe arena internațională, precum și valorile comune: promovarea dreptului și a cooperării internaționale pentru rezolvarea pe cale pașnică a disputelor, climă și mediu, lupta împotriva inegalității și a corupției.

Domnul Le Drian a afirmat determinarea comună de consolidare a comerțului bilateral cu Mexicul, cu care Franța are stabilite relații bazate pe prietenie și încredere. Aceste întâlniri au reprezentat oportunitatea de a discuta dezvoltarea privitoare la cooperare, în special în domeniul educației superioare și a cercetării, pregătirii vocaționale, asistenței pentru studenți și schimburi culturale, precum și programe implementate în parteneriat cu agențiile franceze, îndeosebi Agenția de Dezvoltare Franceză.

Mr. Le Drian will affirm our determination to strengthen our bilateral trade with Mexico, with which we enjoy relations based on close friendship and trust. These meetings will provide an opportunity to discuss the development of our cooperation, notably in the area of higher education and research, vocational training, support for student and cultural exchanges, as well as the programs implemented with French agencies, notably the French Development Agency.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.