Spania a ales noul reprezentant al Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii

0
435
Sursa: Europe-Asia Foundation

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Spaniei, candidatul spaniol Carmen Comas-Mata Mira a fost aleasă în calitate de membru al Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii din cadrul Organizației Națiunilor Unite. 

La momentul curent, Carmen Comas-Mata Mira este președinta departamentului de Relații Internaționale în cadrul biroului Avocatului Poporului. Această instituție este responsabilă la nivelul Spaniei de Mecanismul Național pentru Prevenirea Torturii. Ea este, de asemenea, secretarul tehnic al Federației Ibero-Americane al Avocaților Poporului (FIO), un forum ce aduce împreună peste 100 de birouri ale Avocatului Poporului din regiune. Sub mandatul său, aceasta a lansat noi activități în cadrul departamentului său, și-a pregătit personalul în mod profesionist și a întreprins mai mult de 400 de vizite în locuri de detenție.

Subcomitetul pentru Prevenirea Torturii este organismul creat prin Protocolul Opțional al Convenției împotriva Torturii ce, prin vizite regulate organizate în locurile în care oamenii sunt privați de libertate, încearcă să prevină tortura și alte metode inumane de pedepsire. Acest sistem creat de Protocol este suplimentat prin ”Mecanismele Naționale pentru Prevenire” pe care fiecare Stat semnatar trebuie să îl creeze la un an după ratificarea protocolului.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.