Departamentul de Stat transmite condoleanțe familiilor persoanelor implicate în accidentul aviatic din Indonezia

0
467
Sursa: Foreign Policy

Potrivit comunicatului de presă emis de Departamentul de Stat, ”Statele Unite ale Americii transmite condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut familiile și pe cei dragi pe 29 octombrie în accidentul aviatic din Indonezia. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către poporul indonezian în aceste momente de suferință. Au loc pregătiri pentru a asista guvernul în investigațiile referitoare la acest eveniment tragic.”

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în mare, în Indonezia, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta. 189 de pasageri şi membri ai echipajului erau la bord. Aeronava s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta. Piloţii ceruseră să revină pe pistă, chiar înainte ca avionul să dispară de pe radare. Directorul companiei aeriene cărea îi aparţine aeronava a declarat că aceasta a avut probleme tehnice şi la un zbor anterior, transmite Reuters.

Lion Air este compania aeriană căreia îi aparține avionul. Acesta făcea o cursă internă, dinspre capitală către una dintre insule. La doar 13 minute după desprinderea de sol, s-a pierdut legătura cu turnul de control, când se afla deasupra mării. În acel moment a dispărut şi de pe radare. Aparatul era un model nou de Boeing 737, care zboară din 2016. Totuși, compania care opera cursa nu este la primul accident. În 2013, o aeronavă a ajuns în apele mării după o aterizare ratată, dar, din fericire, toţi cei 108 aflaţi la bord au supravieţuit. În 2004, o altă aterizare ratată a dus la moartea a 25 de pasageri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.