Donald Trump: ”Am avut o discuție productivă cu noul Președinte ales al Braziliei, Jair Bolsonaro.”

0
499
Credit Twitter/PA Wire

Am avut o discuție productivă cu noul Președinte ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, care a câștigat întrecerea electorală cu o diferență substanțială. Am fost de acord ca Brazilia și Statele Unite să lucreze împreună în domenii precum comerțul, armata și orice altceva! O conversație telefonică excelentă, mult succes!”

Candidatul de extremă dreaptă al Braziliei a câștigat sâmbătă alegerile prezidențiale, potrivit rezultatelor publicate de autoritățile electorale. 

Bolsonaro a obținut 55.5 la sută din voturi, urmat de candidatul Partidului Muncitorilor Fernando Haddad, cu 44.5%. Potrivit sondajelor realizate în campania electorală, Bolsonaro era în fruntea clasamentului detasat, deși ultimele au arătat o apropiere a preferințelor electorale ale brazilienilor față de cei doi.

Poporul brazilian a votat duminică, după o perioadă prelungită de schimbări politice care au inclus votul de blam împotriva fostului președinte, o recesiune devastatoare și revelații despre corupția endemică în rândul oamenilor de afaceri și ai elitei politice a țării. Câștigătorul va moșteni o economie fragilă care se confruntă cu o datorie externă în continuă creștere, cu o creștere lentă și rate ridicate de șomaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.