Experții NATO discută subiectul armelor de distrugere în masă, non-proliferare și dezarmare

0
500
Sursa: România Liberă

Potrivit site-ului oficial NATO, una din cele mai importante conferințe în domeniul controlului de arme a început ieri în Islanda, experți veniți din peste 50 de state se întâlnesc zilele acestea pentru a discuta starea tratatelor ce stipulează folosirea armelor la nivel global.

Conferința de două zile va gravita în jurul unor subiecte precum proliferarea rachetelor balistice, utilizarea armelor chimice de către state și teroriști, până la viitorul Tratatului de Non-Proliferare (NPT).

”Controlul armelor, dezarmarea și non-proliferarea sunt esențiale pentru securitatea NATO și pentru asigurarea stabilității strategice în lume”, a declarat William Alberque, Directorul NATO al Direcției pentru Controlul Armelor și Dezarmare și al Centrului WMD de Non-Proliferare. ”Atacurile cu arme chimice lansate în Siria și Marea Britanie ne demonstrează că regimul de non-proliferare este permanent în pericol”, a adăugat acesta, pentru a evidenția importanța normelor de non-proliferare.

A 14-a conferință de acest gen este prezidată de Asistentul Secretarului General pentru Afaceri Politice și Politici de Securitate, ambasadorul Alejandro Alvargonzález. Vice-Secretarul General al NATO Rose Gottemoeller și Subsecretarul General al ONU și Înaltul Reprezentant pentru Dezarmare Izumi Nakamitsu au susținut câteva discursuri-cheie referitoare la specificul conferinței.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.