Mike Pompeo: ”Europa a fost ținta atacurilor sponsorizate de către Iran.”

0
512
Sursa: businessinsider.com

”Felicităm guvernul danez pentru arestarea unui asasin al regimului iranian. Pentru aproape 40 de ani, Europa a fost ținta atacurilor sponsorizate de către Iran. Invităm partenerii și aliații noștri să confrunte direct toate pericolele la adresa securității și păcii reprezentate de Iran.”

Un bărbat norvegian de origine iraniană a plănuit să pună la cale o asasinare în Danemarca, potrivit declarațiilor făcute astăzi de Serviciul Danez de Securitate și Informație (PET). 

Șeful PET Finn Borch a făcut anunțul în cadrul unei declarații de presă ce explică acțiunile întreprinse de agenție în luna septembrie, pe 28, când căutarea unei anumite persoane aflate pe listele agenților a condus către închiderea unor drumuri publice, poduri și căi de navigație pentru feribot. S-a declarat faptul că o încercare de asasinare a unui cetățean danez a fost în spatele acțiunii poliției.

”Acesta este un caz care presupune implicarea operațiunilor serviciilor de informație iraniene în Danemarca. În opinia noastră, a fost miza agenției de servicii secrete iraniene de a asasina o persoană care trăiește în Danemarca”, a afirmat șeful PET.  În colaborare cu serviciile secrete norvegiene și suedeze, investigația daneză în cazul tentativei de asasinare a condus către arestarea unui cetățean norvegian implicat în această afacere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.