Antonio Tajani: ”Autoritățile pakistaneze trebuie să îi asigure protecția ei și familiei sale.”

0
500
Sursa: businessinsider.com

”Asia Bibi este în sfârșit liberă! Singura ”crimă” de care se făcea vinovată este credința ei creștină, motivul pentru care a fost condamnată la moarte, petrecând opt ani în închisoare. Autoritățile pakistaneze trebuie să îi asigure protecția ei și familiei sale.”

Curtea Supremă a Pakistanului a eliberat astăzi o femeie creștină după ce aceasta fusese condamnată la moarte pe acuzații de blasfemie împotriva religiei islamice, antrenând proteste aprige și acuzații de moarte din partea unui partid ultra-religios, dar și laude din partea avocaților pentru drepturile omului. 

Asia Bibi, mamă a patru copii, a trăit sub așteptarea pedepsei cu moartea încă din 2010, când a devenit prima femeie care să fie condamnată la moarte prin spânzurare conform legilor draconice de blasfemie ale Pakistanului, pe care criticii le acuză de prea multă brutalitate.

Ea a fost condamnată pe baza unor presupuse acuzații referitoare la câteva remarci derizorii adresate vecinilor săi, după ce aceștia nu i-au permis să bea apă din paharul lor, deoarece nu este musulmană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.