Declarația Reprezentantului Adjunct Permanent al Ciprului la Organizația Națiunilor Unite

0
469
Sursa: Twitter

Republica Cipru a fost reprezentată pe 29 octombrie de către Reprezentantul Adjunct Permanent al Ciprului la Organizația Națiunilor Unite, domnul Polly Ioannou, la cea de-a 73-a Sesiune Plenară a Adunării Generale a ONU privitoare la Raportul Curții Internaționale Penale. 

”Curtea Internațională Penală este, în viziunea fermă a Ciprului, un pilon indispensabil al ordinii internaționale bazate pe reguli și legi pe care ne-am străduit atât de mult să o consolidăm, Organizația Națiunilor Unite fiind la baza acesteia.

Curtea deservește fiecare scop măreț pentru al Organizației Națiunilor Unite:

Se asigură că nu va exista nicio impunitate cu privire la cele mai serioase crime

Se asigură că toți cei vinovați sunt trași la răspundere și astfel îi împiedică pe cei din comisie de comiterea unor astfel de crime

Subliniază principiul justiției reparatorii drept o componentă esențială pentru atingerea păcii sustenabile

Susține victimele.

Pentru a deservi în mod eficient aceste obiective, Curtea are nevoie de un mandat global. Totuși, cum comemorăm cea de-a 20-a aniversare a Statutului de la Roma și 70 de ani de la Nuremberg, Curtea Internațională Penală nu este atât de aproape de universalitate pe cât ne-ar plăcea să credem. Ratificarea universală a Statului de la Roma rămâne singura soluție realistă de rezolvare a decalajelor de jurisprudență și astfel prezentele provocări și neajunsuri. Aceasta este crucială pentru aplicarea principiilor de egalității în fața legii și pentru descurajarea eficientă a celor mai serioase prime sub legea internațională. Profităm de această ocazie pentru a invita toate Statele care nu sunt membre ale Curții Penale Internaționale să ratifice Statutul de la Roma.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.